امروز امروز : یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / Sunday, May 19, 2024 آخرین بروز رسانی آخرین بروز رسانی: ۸ بهمن ۱۳۹۳ [اخبار امروز: 0]
درباره ما تبلیغات در سایت ارتباط با ما فراخوان همکاری خروجی RSS

تبلیغات اینترنتی رایگان در استان مرکزی و اراک

بخش ویژه پایگاه های اینترنتی *** همه تبلیغات

تخفیف ویژه تبلیغات در پربازدیدترین سایت استان مرکزی

شرایط و تعرفه تبلیغات *** مشاهده آگهی ها و نیازمندیها

برای آنها که حرفه ای اخبار را دنبال می کنند

راهنمای استفاده از خبرخوان *** نسخه سریع مرکزی دیلی



گنجينه چهارفصل اراک، نماد خلاقيت پيشينيان

کد مطلب: 900 | تاریخ ارسال: 17 می 2009 | چاپ صفحه

از پله هاي بناي زيباي حمام چهارفصل اراک که پايين مي روي، زندگي در بستر گذشته جريان دارد و تو را با خود به روزهاي تلخ و شيريني مي برد که پيشينيان اين ديار خالق آن بودند.

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل از ایرنا ، فضايي دلنشين با کاشي هاي لعابي رنگارنگ که دست هنرمندان اين ديار نقش هاي جذابي از چهار فصل سال، گل و بوته و پرندگان، جدال شير و گاو و شير و اژدها، افراد نظامي و چشم اندازهاي طبيعي را بر آن حک کرده است.
شش سکو با پيکره هاي انساني از مشاغل پيشنيان شامل درويش و قلندر، تاجر، کشاورز، نوجوان روستايي، حمامي ، ريش سفيدان و مردم عادي در بين نقش هاي دلنشين کاشي ها و صداي آرامش بخش فواره آب حوض فيروزه اي هشتي ورودي موزه ، ترا به صفا و يکرنگي گذشته مي برد.
وقتي که به دالان هاي ارتباطي براي دسترسي به حمام مردانه، زنانه و اقليت هاي مذهبي پا مي گذاري ، در مسير تردد، ويترين هايي از ظروف سفالينه و لعابدار ، اشيا و وسايل زندگي ، البسه، پول، درهاي قديمي و سنگ هاي قبور، ابزار کار و معيشت به استقبالت مي آيد و در حاليکه با دنياي تکنولوژي نوين تسخير شده اي ، از ظرافت و سادگي اين اشيا ء درمي يابي که گذشتگان چگونه در سايه ذوق و خلاقيت ، با ساده ترين ابزارها نيازهاي زندگي خود را تامين مي کردند.
نمايش مراسم حنابندان دوران قاجاريه که از آيين هاي شاد عروسي در اراک است در بخش حمام زنانه و ابزار و نوع پوشش ارامنه استان مرکزي ، نمادي از همزيستي مسالمت آميز اديان در گذشته اين شهر است .
حمام چهار فصل اراک در زمان احمدشاه قاجار است به دست فردي به نام “محمد ابراهيم خوانساري” بنا شده و از جمله امکانات اجتماعي و بهداشتي است که با مشارکت مسلمانان و اقليت هاي مذهبي در يک مکان ايجاد شده است .
اين بناي زيبا در مساحت يکهزار و 600 متر مربع بنا شده و بخش هايي از آن شامل سربينه مردانه و گرم خانه، رختکن و هشتي بين آن، هشتي اقليتها و زنانه به موزه آثار باستاني و مردم شناسي تبديل شده است.
حمام چهارفصل اراک در سال 1355در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده و هم اکنون در موزه آن اشياي متنوعي از دوران هاي قبل از اسلام و بعد از اسلام شامل ظروف سفالينه، خمره هاي گلي، انواع مجسمه هاي سنگي، سنگ نوشته ها، ابراز و آلات دفاعي، کشاورزي و زندگي، اسناد داد و ستد و تزئينات و لباس زنان و مردان ، عکس هاي تاريخي و آرايه هاي معماري استان مرکزي نگهداري مي شود.
مصالح به کار رفته در ساخت اين بنا ، سنگ، چوب، آهک، کاشي و ساروج است و نوع معماري آن در طراحي و تنظيم هواي متعارف در قسمتهاي مختلف بنا منحصر به فرد است.
ستونهاي خشتي چشم نوازا و کاشي هاي هفت رنگ در طيف رنگي زرد، سبز، آبي، سفيد ، مشکي، قرمز و نارنجي ادمي را به باغ هاي مصفا و لايه هاي زندگي گذشتگان مي برد. .
بوي نم و و اثار هنري بياد ماندني گذشتگان انسان را به فکر فرو مي رود که ما (من و تو) براي آيندگان چه داريم ؟

ارسال نظر برای این مطلب مسدود شده است.