امروز امروز : شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / Saturday, May 18, 2024 آخرین بروز رسانی آخرین بروز رسانی: ۸ بهمن ۱۳۹۳ [اخبار امروز: 0]
درباره ما تبلیغات در سایت ارتباط با ما فراخوان همکاری خروجی RSS

تبلیغات اینترنتی رایگان در استان مرکزی و اراک

بخش ویژه پایگاه های اینترنتی *** همه تبلیغات

تخفیف ویژه تبلیغات در پربازدیدترین سایت استان مرکزی

شرایط و تعرفه تبلیغات *** مشاهده آگهی ها و نیازمندیها

برای آنها که حرفه ای اخبار را دنبال می کنند

راهنمای استفاده از خبرخوان *** نسخه سریع مرکزی دیلی



افطار و سحر با طعم تلخ گرانی

کد مطلب: 3774 | تاریخ ارسال: 1 آگوست 2009 | چاپ صفحه

اینروزها صدا و سيما نيز به عنوان رسانه ملي درباره روزه داري بسیار كم فروغ ظاهر شده است وبه جاي پرداختن به مسائل مردم…

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل از فردا ، به آغاز ماه مبارك رمضان چند روز بيشتر باقي نمانده است و «گراني» و «كم توجهي رسانه ملي به بهينه سازي فرهنگ تغذيه در ماه روزه» دو پيشوازي هستند كه حضور پرنگ خود را بيش از ديگران به نمايش مي گذاشته اند.

در حالي كه مسئولان براي كنترل گراني مردم را به مصرف گوشت منجمد توصيه مي كند اما هيچ يك از اين توصيه دهندگان خود به اين توصيه خود در مصرف گوشت منجمد عمل نمي كنند ، احتمال قريب به يقين از قبل خريد گوشت تازه را در دستوركار منزل قرار داده اند و در طول ماه مبارك نيز درحالي كه دعوت مراسم افطاري مسرفانه مراكز دولتي و غيردولتي را لبيك مي گويند كمتر يادي از سفره هاي لاغر شده از تورم و گراني مردم به ذهنشان خطور مي كند.

از سوي ديگر رسانه ملي نيز تلاشي براي بهبود فرهنگ تغذيه و مهندسي افكار جامعه فروشندگان و بازار براي رعايت حال مصرف كنندگان بخصوص اقشار كم درآمد در آستانه ماه مبارك به عمل نياورده و از اين مسئله كاملا غفلت ورزيده است.

به دليل ساختار فرهنگ تغذيه در ماه روزه و تلاش مردم در داشتن تغذيه بهتر آنان را به سمت خريد كالاهاي مطلوبتر سوق مي دهد و اين امر قاعدتا بر فشار تقاضاي بازار مي افزايد و زمينه گراني را فراهم مي آورد. اما مسئولان بازرگاني هرساله كمتر خواسته اند به اين مسئله توجه كنند و تبعا جمله تكراري هرساله را باز نمي گفتند كه «امسال گراني نداريم» در حالي كه هر سال گراني داريم. در همين حال آنها هيچ گاه اقدامات خود را با صدا و سيما هماهنگ نكرده اند به گونه اي كه از يك سو مردم خريد هاي بي رويه نداشته باشند واز سوي ديگر با فرهنگ سازي واقعي درباره روزه و روزه داري مانع اسراف در خريد انواع خوراكي ها كه با ماهيت روزه داري مغاير است مي شوند.

اینروزها صدا و سيما نيز به عنوان رسانه ملي درباره روزه داري بسیار كم فروغ ظاهر شده است وبه جاي پرداختن به مسائل مردم به پخش مكرر مسايلي مي پردازد كه كمتر در اولويت واقعي امور مردم قرار دارد.

در هرحال مديريت ضعيف وزارت بازرگاني و بي توجهي صدا و سيما در بهبود فرهنگ تغذيه در ماه مبارك باعث شده تا قيمت برخي كلا ها طي هفته هاي اخير 10 تا 20 درصد گران شده اند. نكته اينجاست كه مسئولان دولتي هر سال قبل از ماه مبارك مدعي مي شوند كه امسال هيچ گراني نخواهد بود و اقدامات خود در كنترل گراني را در قبل و بعد ماه روزه بسيار تاثيرگذار قلمداد مي كنند.

17 درصد افزايش قيمت گوشت قرمز
بنا بر گزارش سرمايه قیمت گوشت قرمز از دو هفته گذشته تاکنون سیر صعودی گرفته و بهای هر کیلو گوشت گوسفندی حدود 17 درصد افزایش یافته است. در حال حاضر قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در فروشگاه های شهر از 10 تا 16 هزار تومان در نوسان است. پیش از این قیمت هر کیلو گوشت گوسفند 9800 تا 12 هزار تومان بود. همچنین قیمت گوشت گاو و گوساله که پیش از این هر کیلو 7800 تا 8500 تومان بود، در حال حاضر به کیلویی 9500 تا 9800 تومان رسیده است. هر کیلو گوشت چرخ کرده مخلوط نیز به قیمت 8500 تا 8600 تومان در بازار های مصرف عرضه می شود.

19 درصد افزايش قيمت مرغ
با وجود اعلام قیمت مصوب دولتی 2850 تومان برای هر کیلو گوشت مرغ در رمضان سال گذشته، قیمت این ماده پروتئینی به کیلویی 3800 تومان نیز رسیده بود که گرانی آن یکی از معضلات این ماه بود. از ابتدای مردادماه امسال نیز آهنگ گرانی مرغ زده شد به طوری که هم اکنون قیمت گوشت مرغ 75/18 درصد نسبت به دو هفته قبل افزایش یافته است. در حال حاضر قیمت هر کیلو گوشت مرغ بین 2500 تا 2850 تومان در نوسان بوده، ضمن اینکه در برخی از مناطق تهران بهای هر کیلو مرغ به کیلویی 3000 تومان نیز رسیده است. همچنین، قیمت هر کیلو گوشت مرغ منجمد آماده به طبخ در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران 2050 تومان است.

لبنیات بدون تغيير
اگرچه سال گذشته افزایش قیمت شیر آن هم پیش از آغاز ماه مبارک رمضان موجب رشد قیمت لبنیات شده بود اما مرداد ماه امسال هنوز افزایش قیمتی در بازار لبنیات رخ نداده است و با افزایش تعرفه واردات شیرخشک صنعتی که اصلی ترین مطالبه دامداران از وزارت بازرگانی بود امید آن می رود که امسال بهانه ای برای افزایش قیمت شیر وجود نداشته باشد.

در حال حاضر ماست 1500 گرمی به قیمت 1650 تا 2800 تومان به فروش می رسد. قیمت انواع پنیر نیز بین 1100 تا 1700 تومان است. همچنین هر پاکت یک لیتری شیر با ماندگاری چند ماهه به قیمت 1050 تومان و قیمت دوغ نیز لیتری 445 تومان است.

افزايش 220 درصدي واردات قيمت برنج را كنترل كرد
وعده کاهش قیمت برنج داخلی با ورود محصول جدید در مرداد ماه امسال در حالی داده شده که واردات انواع برنج هندی و پاکستانی بازارهای مصرف را از انواع برنج های وارداتی اشباع کرده است و این امر از جمله مواردی است که پیش بینی کاهش قیمت انواع برنج در ماه مبارک رمضان را میسر ساخته است. سال گذشته، در یک اتفاق ناگهانی قیمت برنج حتی به کیلویی پنج هزار تومان نیز رسید اما امسال با توجه به رشد 220 درصدی واردات برنج در سه ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل و کاهش نسبی قیمت برنج وارداتی نسبت به سال گذشته انتظار می رود بازار برنج داخلی نیز افزایش قیمتی نداشته باشد.

هم اکنون در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران هرکیلو برنج صدر دم سیاه به قیمت 2200 تومان، برنج طارم و هاشمی 2300 و برنج خزر و ندا 1650 تومان به فروش می رسد این قیمت ها در مغازه های سطح شهر تا 30 درصد افزایش می یابد. در خرده فروشی های شهر انواع برنج پاکستانی بین 1200 تا 1400 تومان و انواع برنج هندی بین 1400 تا 1900 تومان در هر کیلو به فروش می رسد.

كاهش قيمت روغن نباتی
امسال قیمت انواع روغن نباتی خوراکی در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته است و هم اکنون هر لیتر روغن نباتی مایع درفروشگاه های شهر به قیمت تا 1800 تومان به فروش می رسد. حلب پنج کیلویی روغن نباتی جامد نیز تا 8800 تومان در بازارهای مصرف عرضه می شود. پیش بینی می شود اعلام کالا برگ ویژه ماه رمضان موجب ثبات قیمت ها در این بازار شده یا مانع از افزایش قیمت ها در این بخش شود.

خرما 19 درصد گران شد
قیمت خرما رو به افزایش نهاده وقیمت هر کیلو خرمای بسته بندی از 2100 تومان سال گذشته به 2500 تومان در حال حاضر رسیده است. هم اکنون هر کیلو خرمای مضافتی بم تا 5000 تومان و انواع خرمای دشتستانی نیز تا 3000 تومان در هر کیلو به فروش می رسد.

حبوبات 44 درصد گران شد
اگرچه امسال قیمت لوبیا قرمز نسبت به سال گذشته کاهش داشته اما برخی از انواع حبوب در مقایسه با پارسال تا 44 درصد افزایش قیمت یافته و هم اکنون قیمت عدس، لپه و انواع لوبیا – به جز لوبیا قرمز- نسبت به دو هفته گذشته رشد یافته است. در حال حاضر قیمت هر کیلو نخود 1500 تا 1750 تومان، عدس 2000 تومان و هر کیلو لپه تا 1800 تومان است. قیمت لوبیا سفید و قرمز نیز در بازارهای مصرف بین 1800 تا 1850 تومان در هر کیلو است.

میوه و تربار هم گران شد
داستان گرانی قیمت میوه در سال جاری که از همان ابتدای سال آغاز شده و تاکنون نیز ادامه یافته به مانند سال گذشته تکرار شده است. این بار بارندگی و آسیب دیدگی محصولات بهانه گرانی میوه اعلام شده ضمن اینکه حضور دلالان و واسطه ها در این بازار به گرانی میوه دامن زده است. به نظر می رسد این گرانی تا اوایل مهرماه (بعد از ماه رمضان) نیز ادامه یابد. هم اکنون انواع سبزی بین 300 تا 550 تومان در هر کیلو در سبزی فروشی ها عرضه می شود. هر کیلو خیار تا 800 تومان و گوجه فرنگی نیز کیلویی 450 تومان عرضه می شود. همچنین هر کیلو پیاز تا 500 تومان، سیب زمینی تا400 تومان، بادمجان تا 800 تومان و فلفل دلمه تا 600 تومان در هر کیلو در بازار های مصرف به فروش می رود.

قیمت هر کیلو هندوانه نیز تا 450 تومان و خربزه و طالبی در میوه فروشی های شهر به ترتیب با قیمت 800 و 500 تومان در هر کیلو به فروش می رسد. دیگر میوه های تابستانی از جمله شلیل، انگور، انواع هلو، سیب گلاب و گلابی نیز به ترتیب با قیمت های 2300 ، 2500 ، 2000، 1700 و 2500 تومان در میوه فروشی های شهر عرضه می شود ضمن اینکه قیمت هر کیلو آلبالو 2500 تا3300 تومان وگیلاس تا 3500 تومان به فروش می رسد. گفتنی است؛ درمناطق شمالی شهر این ارقام 1000 تا 1500 تومان گران تر از مرکز شهر و در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران بین 300 تا 700 تومان ارزان تر از میوه فروشی های سطح شهر است.

ارسال نظر برای این مطلب مسدود شده است.