امروز امروز : شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / Saturday, May 18, 2024 آخرین بروز رسانی آخرین بروز رسانی: ۸ بهمن ۱۳۹۳ [اخبار امروز: 0]
درباره ما تبلیغات در سایت ارتباط با ما فراخوان همکاری خروجی RSS

تبلیغات اینترنتی رایگان در استان مرکزی و اراک

بخش ویژه پایگاه های اینترنتی *** همه تبلیغات

تخفیف ویژه تبلیغات در پربازدیدترین سایت استان مرکزی

شرایط و تعرفه تبلیغات *** مشاهده آگهی ها و نیازمندیها

برای آنها که حرفه ای اخبار را دنبال می کنند

راهنمای استفاده از خبرخوان *** نسخه سریع مرکزی دیلی



به مناسبت 31 خرداد ، سالروز شهادت دکتر چمران

کد مطلب: 25761 | تاریخ ارسال: 21 ژوئن 2011 | چاپ صفحه

فریاد بلندیهای الله اکبر و دهلاویه در 31خرداد سال 60 هنوز در گوشهاست، روزی که دلاورترین فرزند این خاک و دیار از بلندیهای دهلاویه به سوی معشوق پر گشود و اگر گوش شنوایی داشته باشیم هنوز نجواهای چمران و یارانش را می شنویم.

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل از خبرنگار مهر، 31 خرداد یادآور بال گشون مردی است که آخرتش را به دنیا نداد، با اینکه در راه خدمت به علم بود اما توان ماندن در سرزمین کفر را نداشت و ماندن در میان مظلومان را به سپری کردن عمر در دیار ظالمان ترجیح داد.

مردی که دل از عمق عافیت طلبی کند تا رنج مظلومان و مبارزان در راه عقیده را بچشد.

دهلاویه در خون و آتش

آنروز یکی از تپه های دهلاویه در آتش و دود لرزید و خون یکی از فرزندان رشید و غیرتمند کشورمان آن را گلگون کرد و از آن پس هر سال 31 خرداد یادآور بال گشون مردی ست که دنیا و زیبایی و رفاه فرینبده را رها کرد تا رنجهای همنوعان خود را به جان بخرد، امروز روز شهادت دکتر چمران نابغه فیزیک وعارف دل باخته اهل روستای چمران شهرستان ساوه است.

دکتر چمران زندگی را عقیده و جهاد در راه آن می دانست و خود در این عقیده زندگی آرام، اما بی عقیده آمریکا و غرب را رها کرد تا در سرزمین آدمهای زجر کشیده جان خویش را فدا کند و بر سر عقیده اش جان داد.

مصطفی چمران نمونه مردی است برای ما آدم های دنیا زده که دست از فریبهای دنیا بکشیم و در راه خدا و خدمت به مردم گام برداریم.

شهادت  دکتر چمران به ما نهیب می زند دست از فریب های دنیا برداریم و کمی در اه اندیشه و عقیده خود حرکت کنیم و یادآور روزهای پر تلاطم دهه 60 است، دهه ای که با وجود تکثر گریزگاههای نفاق، آدمهای معتقد راه را گم نکردند و تا پای جان در راه اسلام و انقلاب حرکت کردند.

شهادت چمران نماد آشکاری راه و چراغ

شهادت دکتر چمران به ما یادآوری می کند، راه و چراغ راه معلوم است ما باید بصیرت داشته باشیم تا راه را از چاه و بیراهه تشخیص دهیم.

شهادت دکتر چمران یادآور آگاهی واصرار در قدم برداشتن در راه ولایت فقیه است تا پای جان.

وقتی که چمران در دهلاویه به شهادت رسید، امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی در پیامی برای وی نوشتند: “مگر چنین نیست که زندگی عقیده و جهاد در راه آن است؟ چمران عزیز با عقیده پاک خالص… به شهادت رسید.”

امام راحل نوشتند : “چمران عزیز با عقیده پاک خالص، غیروابسته به دستجات و گروههای سیاسی و عقیده به هدف بزرگ الهی، جهاد در راه آن را از آغاز زندگی شروع و به آن ختم کرد.

او در حیات، با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار کرد. “او با سرافرازی زیست، و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید.”

امروز یادروز روزی است که دهلاویه و ارتفاعات الله اکبر در خون یارانی غلتید که الله اکبری بر حقانیت راه کسانی داشت که دل به راستی و درستی  و گام در راه خدمت بی منت داشتند. اول رستمی و سپس چمران.

اگر به هدف بیندیشیم می توانیم از میان مادیات، از میان فیزیک و فضا و علمی که در بند مادی نگری دنیای امروز گرفتار آمده، راهی به سوی خدا پیدا کنیم.
برای چمران خدمت به یتیمانی که پای برهنه در کوچه های لبنان و جبل عامل می چرخیدند و بر ظلم دنیا می خندیدند مهمتر از خدمت به دنیایی بود که سرنخ همه بندها و نقشه ها و پولها در دست او بود.
او از همه خوشی ها دل کند تا خرقه صوفی گری را با همگامی با کودکان محروم و مردام و زنان زجر کشیده و تنهای لبنان و جبل عامل… بر دوش کشد.
و مگر از این آدمها که جرات و شهامت دل کندن از همه خوشی ها و امکانات را دارند چند نفرند آن هم در دنیایی که مادیات را راس همه چیز قرار داده و انسان را در احاطه خود دارد…
چمران، حلاج زمان
چمران کسی بود که پای از راحتی و رفاه بیرون کشید تا قدم در راه دوست محکم گذارد و با سختی و جهاد و شهادت دیده بر آستان دوست روشن کند.
اگر دیرینیان ما به حلاج می بالند ما به انسان هایی چون چمران می بالیم، انسانی که هوشمندی اش، دنیای علم را و خلوص و قهرمانی هایش، لبنان و ایران را پر کرده، انسانی که خاطره های درخشان از وی بر دل محرومان و مستضعفان به یادگار مانده است.
چمران و روستایی به نام چمران در ساوه
شهرت چمران بر گرفته از محل زادگاه پدر و نیاکانش در روستایی کوچک و صمیمی در ساوه و به نام “چمران” بازمی گردد و خانه پدری وی در روستای چمران هنوز وجود دارد.
تاریخ از زندگی چمران چنین می گوید: دکتر مصطفی چمران در سال 1311 در تهران، خیابان 15 خرداد متولد شد.
او تحصیلات خود را در مدرسه انتصاریه، نزدیک پامنار، آغاز کرد و در دارالفنون و البرز دوران متوسطه را گذراند، سپس در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال 1336 در رشته الکترومکانیک فارغ التحصیل شد.
چمران یک سال به تدریس در دانشکده فنی پرداخت. وی در همه دوران تحصیل شاگرد اول بود. در سال 1337 با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا اعزام شد و پس از تحقیقات علمی در جمع معروف ترین دانشمندان جهان در کالیفرنیا و معتبرترین دانشگاه آمریکا، “برکلی” با ممتاز ترین درجه علمی موفق به اخذ مدرک دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما شد.
حضور در لبنان، انقلاب اسلامی، حضور در جبهه های حق علیه باطل و شهادت وی مهمترین برشهای زندگی چمران است.
وی پس از قیام 15 خرداد سال 1342 رهسپار مصر شد و مدت دو سال سخت‌ترین دوره‌های چریکی و پارتیزانی را ‌آموخت.
چمران فیزیکدان، شاگرد اول کلاس پارتیزانی
وی به عنوان بهترین شاگرد این دوره شناخته شد و بلافاصله مسئولیت تعلیم چریکان مبارز ایرانی را برعهده ‌گرفت.
ایجاد پایگاه چریکی مستقل برای تعلیم مبارزان ایرانی ضرورت پیدا کرد و از اینرو دکتر چمران رهسپار لبنان ‌شد تا چنین پایگاهی را ایجاد کند. او به کمک امام موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان، حرکت محرومین و سپس جناح نظامی آن، سازمان امل را بر اساس اصول و مبانی اسلامی پی‌ ریزی کرد.
چمران در لباس مبارزه با منافقین
دکتر چمران با پیروزی انقلاب اسلامی بعد از 21 سال به ایران بازگشت و همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب به کار گرفت.
پس از درگیری‌ با ضد انقلاب در پاوه، فرمان انقلابی امام خمینی (ره) صادر و فرماندهی منطقه نیز به دکتر چمران واگذار شد.
چمران بعد از پیروزی در این صحنه وزیر دفاع شد. نمایندگی مردم تهران در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و نمایندگی حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع از دیگر مسئولیت‌های اوست.
دکتر مصطفی چمران پس از شروع جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه ایران به جنوب کشور رفت.
فریاد سی و یک خرداد از بلندی های دهلاویه
وی سی ‌ام خرداد ماه 1360 یعنی یک ماه پس از پیروزی در ارتفاعات الله ‌اکبر، در جلسه فوق‌العاده شورای عالی دفاع در اهواز از عدم تحرک و سکون نیروها انتقاد کرد و پیشنهاد‌های نظامی خود را و از جمله حمله برای آزادسازی بستان ارائه داد.
وی سی‌ویکم خرداد 1360 در دهلاویه و بر اثر اصابت ترکش خمپاره دشمن به شهادت رسید.
کتاب های چمران بهترین گواه دلدادگی به معشوق
شاید بهترین شاهد، کتابهای چمران باشد، کتابهایی که عقیده وی را به دوش می کشد و قامتی در میان کتابها دارد و نشان می دهد چگونه دل به معشوق لایزال بست.
کتابشناسی چمران حاکی از چاپ و انتشار بخشی از 29 کتاب و یا کتابهای منتشره درباره وی است.
اینجا چه می‌کنی گل سرخ، افلاکیان زمین‏، پروانه‌های سوخته،  یادگاران، پاوه سرخ، سردار 14،‏ چمران به روایت همسر شهید  و.. از جمله کتابهایی است که درباره وی نوشته شده است و کتاب هایی چون، خدا بود و دیگر هیچ نبود، بینش و نیایش‏، مبانی، آفات و راهکارهای انقلاب اسلامی از دیدگاه شهید چمران‏، علی زیباترین سرود هستی و لبنان‏ از جمله کتاب هایی است که خود نوشته و یا از وی جمع آوری شده است.
چمران همچون دوستش شریعتی دل به نیایش و راز و نیاز داشت و این نیایش ها چنان از قلب و روح پاکش برمی خاست که می تواند نقد ادبیاتی بر آن نگاشت و چنان است که گویی دوران هایی حیات خواهد داشت نغمه هایی از جان برخاسته که برجان می نشیند و سخنهایی که هر کلام و جمله و زیبایی را خلع سلاح می کند.
دلنوشته های عارفانه
“خدایا تو را شکر می کنم که با فقر آشنایم کردی تا رنج گرسنگان را  بفهمم و فشار درونی نیازمندان را درک کنم” .
“خدایا هدایتم کن زیرا می دانم که گمراهی چه بلای خطرناکی است” .
“خدایا هدایتم کن که ظلم نکنم زیرا می دانم ظلم چه گناه نابخشودنی است”.
“خدایا ارشادم کن که بی انصافی نکنم زیرا کسی که انصاف ندارد، شرف ندارد”.
“خدایا راهنمایم باش تا حق کسی را ضایع نکنم که بی احترامی به یک انسان همانا کیفر خدای بزرگ است”.
“خدایا مرا از بلای غرور و خودخواهی نجات ده تا حقایق وجود را ببینم و جمال زیبای تو را مشاهده کنم”.
“خدایا پستی دنیا و ناپایداری روزگار را همیشه در نظرم جلوه گر ساز تا فریب زرق و برق عالم خاکی مرا از یاد تو دور نکند”.
“خدایا من کوچکم ، ضعیفم ، ناچیزم، پر کاهی در مقابل طوفانها هستم . به من دیده عبرت بین ده تا ناچیزی خود را ببینم و عظمت و جلال ترا به راستی بفهمم و به درستی تسبیح کنم”.
بی شک آنچه از چمران می ماند دروی او از دنیا در اوج دعوت دنیا از او بود، چیزی که این روزها ما را در دام خود می اندازد.

ارسال نظر برای این مطلب مسدود شده است.